Tréninkové psychotesty k Policii ČR a dalším bezpečnostním sborům
kPolicii.ePsychotesty.cz

Test faktorů osobnosti (PEFA 5)

Osobnostní test PEFA 5 (Pětifaktorová evaluační analýza osobnosti) je renomovaným nástrojem pro hodnocení pěti klíčových dimenzí osobnosti uchazečů o práci u policie a dalších bezpečnostních sborů, Městské policie, armády nebo náročných civilních profesí, kdy tyto dimenze zahrnují Neuroticismus, Extraverzi, Otevřenost, Přívětivost a Svědomitost.

Test PEFA 5 byl vytvořen s cílem poskytnout hluboký vhled do struktury lidské osobnosti, přičemž jeho podstata vychází z principu osobnostního testu NEO-FFI, a je tedy považován za jeho ekvivalent v kontextu hodnocení "Velké pětky". Díky své validitě a spolehlivosti je tento test ve své původní podobě často využíván psychology, personalisty a výzkumníky k rozličným účelům, od výběru zaměstnanců až po klinické hodnocení, a v neposlední řadě testovaným osobám takké umožňuje lepší porozumění jejich vlastním osobnostním rysům, silným stránkám i potenciálním výzvám.

Pro vypracování odpovědí na 125 testových výroků je vhodné si vyhradit cca. 30 min., přičemž vaším úkolem je každý z těchto výroků ohodnotit na 5 bodové škále, kdy [ 1 bod ] = (naprosto NESOUHLASÍM)[ 5 bodů ] = (SOUHLASÍM bez výhrad).

Při vyplňování testu doporučujeme odpovídat co nejupřímněji, protože vaše odpovědi vám mohou poskytnout ucelený obrázek vaší osobnosti a jejích jednotlivých aspektů. Výsledky testu by poté měly sloužit k lepší analýze vaší osobnosti nebo sebepoznání, a také většímu porozumění tomu, jak jste vnímáni ostatními ve svém okolí.

*) Kliknutím na jednu z možností vyberte svoji odpověď.
Testová otázka č. 1 z 125
Snažím se vyhýbat konfliktům.
   |       |       |       |   
Nejprve vyberte jednu z možností, a poté přejděte k další otázce.
[ 1 bod ] = (naprosto NESOUHLASÍM) ... [ 5 bodů ] = (SOUHLASÍM bez výhrad)
Koupit platné ID

Můžete být úspěšní

Získejte dostatečnou zkušenost a jistotu procvičováním policejních psychotestů, které jsme pro vás připravili. Tréninkem a jejich soustavným opakováním můžete své šance na úspěch u skutečných psychotestů zvýšit i mnohonásobně!